top of page

FORDELER MED PLANTEVEGGER

Plantevegger medbringer en rekke fordeler for både oss mennesker og jorden vi bor på. Her er noen av dem:

FORBEDRET LUFTKVALITET

Gjennom fotosyntese omdanner planter karbondioksid til oksygen og skaper et bedre inneklima. Plantene bidrar også til å absorbere og fjerne andre giftige gasser som benzen, formaldehyd og trikloretylen. Planter binder også svevestøv som vanligvis ligger i luften og er en del av luften vi puster inn. Det store antallet planter man får i en plantevegg skaper merkbar forskjell i forhold til enkeltplanter plassert rundt i et rom.

REDUSERT STRESS

Forskning fra University of Exeter har vist at individer som omringes av planter har en høyere sannsynlighet for å ha god helse og psykologisk velvære. Studiet viser at nærvær av planter og natur reduserer blodtrykk og nivået på stresshormonene, roer ned nervesystemet, forbedrer immunsystemet, øker selvtillit og reduserer angst. 

En studie fra PlumX Metrics viser også en klar sammenheng mellom det å ha planter rundt seg og redusert følelse av isolasjon, økt ro og bedre humør. 

ØKT FOKUS OG PRODUKTIVITET

Det samme studiet fra Exeter konkluderte også med at grønne kontorlokaler eller lærisngsrom førte til en økning på 15% i produktivitet på arbeidsplassen. Økt produktivitet blant ansatte fører til bedre resultater for bedriften og rettferdiggjør alene investeringen i plantevegger.

MINDRE STØY

Plantevegger fungerer som et aktivt støyreduserende middel, og er en effektiv måte å forbedre akustikken i et rom på. Gjennom absorpsjonen av lydbølger fjerner den bakgrunnsstøy og skaper en mer behagelig atmosfære.

BÆREKRAFTIG

Vi lever i en verden med økt fokus på bærekraft, og det er helt tydelig at vi trenger en grønnere verden. I en periode der temperaturen på jorden øker raskere enn den kan takle, er vi nødt til å gjøre det vi kan for å redusere denne økningen. Ved å skape en grønnere verden får vi flere medkjempere i krigen mot klimagassene, der CO2 er hovedfienden. Planter omdanner CO2 til oksygen gjennom fotosyntese, og en økning i antallet planter på jorden vil føre til en større redusering av mengden CO2 i atmosfæren.

ESTETISK VAKKERT

Ikke bare tilbyr levende plantevegger en rekke helsefordeler, de er også vakre å se på! En plantevegg blir en naturlig del av et hvert interiør, og skaper en beroligende og frisk atmosfære. Planteveggen er innbydende, og vil gjøre at ansatte, kunder og partnere vil føle seg velkomne, komfortable og ivaretatt.

PLASSBESPARENDE

Plantene i en plantevegg er ikke spesielle i forhold til individuelle planter spredt rundt om i et rom, men de triumferer med det kjente sitatet "There is power in numbers". Plantevegger er både kostnads- og arealeffektive, og med en vertikal plantevegg fra Greenspot får man plass til hele 32 planter per kvadratmeter med vegg. Med et så stort antall planter på et så lite område vil man få en betydelig sterkere effekt av samtlige helsefordeler planter tilbyr.

bottom of page