top of page

Vi vant årets start-up 2022!

22. oktober 2022 var vi så heldige å få delta i den nasjonale finalen i Venture Cup 2022, den prestisjefylte konkurransen der bedrifter startet av studenter kjemper om en rekke priser. Venture Cup arrangeres av Start Norge, som selv beskriver konferansen slik: «Konkurransen arrangeres 100% frivillig av studenter ved nesten alle universiteter og høyskoler i Norge og er non-profitt for alle involverte. Konferansen blir en hyllest til dagens student-startups og ikke minst fremtidens ledere, innovatører og entreprenører. Vi skal dele ut premier til årets beste startups og koble næringslivet tettere sammen med studenter, gründere og fremtidens problemløsere. Venture Cup tar sikte på å kontinuerlig være den foretrukne tidligfase plattformen for studenter som ønsker å videreutvikle og realisere sin idé.».


Venture Cup foregår i to faser; den regionale og den nasjonale finalen. I den regionale finalen samles en rekke bedrifter med tilhørighet til sin respektive region til en pitche-konkurranse der bedriftene skal lage en pitch som beskriver problem, team, løsning, forretningsmodell, marked, kunde, osv. Her stilles det krav om hvor realistisk idéen er å gjennomføre, hvor bra teamet er sammensatt, om det finnes et potensielt marked, og om forretningsidéen er fornuftig, profitabel og bærekraftig. Juryen skal basert på disse kravene velge de to bedriftene de mener oppfyller disse kravene, og i 2022 hadde vi æren av å bli valgt av juryen som en av disse, sammen med Kvikk Forsikring. Dette betydde at vi skulle representere Vestlandet i den nasjonale finalen!


Den nasjonale finalen gikk av stabelen på Hotel Norge i Bergen 22. oktober 2022. Før kvelden skulle begynne fikk vi muligheten til å møte de andre deltakerne og dele erfaringer og tanker om det som skulle skje. Etter litt mingling fant vi plassene våre, og kvelden begynte. Vi fikk servert en nydelig 3-retters middag der noen av bedriftene pitchet mellom rettene. Vi var valgt ut til å pitche nest sist, så vi kunne nyte middagen, samt gode pitcher fra de andre bedriftene underveis. Det ble presentert en rekke imponerende pitcher med mange gode business-caser, og vi skjønte at konkurransen var knallhard!


Mellom middag og dessert var det vår tur. Til å begynne med var vi utrolig nervøse, men vi fikk på oss mikrofonene og kom oss opp på scenen. For første gang skulle vi begge pitche Greenspot foran over hundre mennesker, inkludert en jury som var der for å vurdere alt vi sa. Nervene var på topp, men da vi begynte å snakke ble vi begge plutselig komfortable. En uslåelig tro på eget produkt gjorde det umulig å være nervøs, for vi visste at vi kunne forsvare alt vi påsto. Pitchen ble etterfulgt av en rekke spørsmål fra juryen, som vi følte vi svarte bra på. Nå var vi ferdig med vår tur og kunne nyte desserten og resten av kvelden frem til vinnerne ble annonsert.


Det var nå på tide for juryen å presentere årets vinnere. Juryen begynte med å gi bedriftene Tendro, Vedi Verde og Mapheim fullt fortjente priser som blant annet publikumsprisen og Innovator of the Year. Til slutt gjensto den gjeveste prisen av dem alle - Årets Start-Up. Alle i salen var spente på hvem juryen skulle rope opp, og før de annonserte vinneren kom de med begrunnelsen for valget. Gjennomføringsevne, team, forretningsmodell, bærekraft og potensiale var kvalitetene juryen enstemmig mente vinneren besatt. Til slutt ropte de opp Greenspot som vinner. Dette var en fantastisk følelse, og vi er takknemlig til Start Norge for muligheten de ga oss. Vi er stolte av å ha hevdet oss mot så mange gode bedrifter, og beæret over å ha blitt kjent med så mange flinke folk.Denne æren ga oss en pengepremie på 60 000kr. Disse pengene skal brukes til å skape ytterligere verdi for våre eksisterende kunder, og sørge for at våre fremtidige kunder vil få det beste produktet og tjenesten mulig.

64 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page