top of page

Topp 5 plantevegger i verdenPlantevegger innendørs er en fantastisk måte å friske opp ethvert lokale, samtidig som man får et stort antall planter på et lite område som medfører en rekke helsefordeler for alle som befinner seg i rommet. Innendørs plantevegger medbringer en rekke fordeler, men det er ikke bare inne plantevegger kan gjøre en forskjell. Levende plantevegger utendørs er et statement i et hvert miljø, og de finnes over hele verden. Fra helse- og velværefordeler, til vakre attraksjoner, til en mer bærekraftig verden, til grønne lunger i byer, er det en rekke grunner til at levende plantevegger har økt i popularitet. Nedenfor har vi listet opp de fem grønne fasadene vi mener er best i verden, i ingen spesifikk rekkefølge.Kö-Bogen II kontorlokale – Düsseldorf, Tyskland


Skapt av Ingenhoven Architects strekker denne grønne veggen seg over et helt kontorlokale, og er virkelig enestående. Kö-Bogen II ble laget av agnbøk hekker, som er lokale fra området og kan overleve alle sesonger. Ingenhoven Architects skapte denne veggen med en visjon om å sette standarden for fremtidens bygg og skape en mer klimavennlig og bærekraftig by.


Musee Du Quai Branly – Paris, Frankrike


Bygget i 2004, ble denne grønne veggen skapt av en pioner innenfor levende plantevegger, Patrick Blanc, sammen med arkitekten Jean Nouvel. Selve veggen inneholder over 15’000 planter med et artsmangfold på over 150 forskjellige planter. Veggen er 12 meter høy og nesten 200 meter bred.