top of page

Top 5 plantevegg i verden

Oppdatert: 15. nov. 2023Plantevegger innendørs er en fantastisk måte å friske opp ethvert lokale, samtidig som man får et stort antall planter på et lite område som medfører en rekke helsefordeler for alle som befinner seg i rommet. En innendørs plantevegg medbringer en rekke fordeler, men det er ikke bare inne en plantevegg kan gjøre en forskjell. En levende plantevegg utendørs er et statement i et hvert miljø, og de finnes over hele verden. Fra helse- og velværefordeler, til vakre attraksjoner, til en mer bærekraftig verden, til grønne lunger i byer, er det en rekke grunner til at levende plantevegger har økt i popularitet. Nedenfor har vi listet opp de fem grønne fasadene vi mener er best i verden, i ingen spesifikk rekkefølge.Kö-Bogen II kontorlokale – Düsseldorf, Tyskland


Skapt av Ingenhoven Architects strekker denne grønne veggen seg over et helt kontorlokale, og er virkelig enestående. Kö-Bogen II ble laget av agnbøk hekker, som er lokale fra området og kan overleve alle sesonger. Ingenhoven Architects skapte denne veggen med en visjon om å sette standarden for fremtidens bygg og skape en mer klimavennlig og bærekraftig by.


Musee Du Quai Branly – Paris, Frankrike


Bygget i 2004, ble denne grønne veggen skapt av en pioner innenfor levende plantevegger, Patrick Blanc, sammen med arkitekten Jean Nouvel. Selve veggen inneholder over 15’000 planter med et artsmangfold på over 150 forskjellige planter. Veggen er 12 meter høy og nesten 200 meter bred.


Universidad del Claustro de Sur Juana – Mexico City, Mexico


Denne kjeve-droppende planteveggen er over 260 kvadratmeter! Designselskapet, Verdevertical (som betyr «grønn vertikal»), ønsket å skape et grønnere urbant miljø, som samtidig bidro til et bedre klima. Grønne vegger pumper ut oksygen og har vist å øke helse og velvære som enhver lokasjon vil dra nytte av.Oasia Hotel – Singapore


Denne grønne veggen ble designet av arkitektfirmaet «WOHA» i Singapore. Veggen ble installert i 2018 og inneholder 21 forskjellige plantetyper. Tanken bak veggen var ikke bare å skape et kreativt uttrykk for hotellet, men også å gi velværefordeler og å være ledende innen det grønne skiftet.
The Palace Hotel – London, England


Denne veggen skapte historie som en av de største levende vertikale veggene i London. Teamet i Biotecture var nylig innom veggen og gjennomførte det essensielle vedlikeholdet før våren på denne 350 kvadratmeters store planteveggen, som forberedelse på hotellets gjenåpning etter flere måneder med nedstengninger. Selskapet er basert i Chichester og har også designet og installert Europas største levende vegg, på McArthurGlen Designer Outlet i Ashford.


42 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page