top of page

Pust lett: En guide til å forbedre luftkvaliteten innendørsVi har tidligere skrevet en artikkel som går gjennom ulike årsaker til dårlig inneklima, i tillegg til fem enkle tiltak du kan ta umiddelbart for å forbedre situasjonen. Som vi alltid sier er vi mennesker moderne huleboere, og vi bruker 90% av tiden vår innendørs. Det er essensielt for livskvaliteten vår både fysisk og mentalt at omgivelsene våre er sunne og trygge, og det vil derfor alltid være relevant å komme med gode tiltak som sørger for at luften vi puster inn er trygg. Vi har derfor satt sammen en liste med 10 ting du kan gjøre for å sørge for at du alltid puster luft av den kvaliteten vi var ment for.1. Ha «passe» temperatur


Er du en av de som har det iskaldt og velger å gå med tre ullgensere fremfor å skru opp varmen for å spare på strømmen? Dette kan spare der penger på neste strømregning, men det kan koste deg dyrt i lengden. Ved å ha det for kaldt inne vil vegger, gulv og tak bli rå, og du kan få et fuktproblem som kan gi mugg og sørge for skade på huset.

Ved å ha det for varmt derimot kan luften bli tørr, og du vil føle det som mer ubehagelig å puste. Ved høye temperaturer slipper også maling ut mer kjemikalier, som kan være farlige å puste inn. Sørg for å ha en temperatur som er behagelig, samtidig som du unngår rå vegger eller tørr luft!