top of page

De 6 beste plantene til planteveggen din


Grønne inneplanter er en nydelig måte å bringe liv inn i hjemmet ditt, og plantevegger er en stadig mer populær måte å vise dem på. Problemet er at det kan være utfordrende å holde mange planter i live, spesielt hvis du har en travel livsstil der plantene fort kan glemmes. Derfor er det viktig å velge hardføre planter som krever lite vedlikehold, som ikke trenger vanning så ofte, kan tåle lite lys og kan tåle ulike temperaturer. Dette gjør det enklere å vedlikeholde planteveggen din, samtidig som den fortsatt ser flott ut. I dette blogginnlegget vil vi gå gjennom de beste grønne inneplantene for plantevegger og hvordan du kan vedlikeholde dem for å få mest mulig ut av plantene dine.


For å skjønne hvilke planter som er best å bruke, og hvordan man best kan ta vare på dem må vi skjønne hvordan vanningssystemet i våre vegger fungerer. Våre plantevegger følger med et automatisk vanningssystem som løfter vann fra de sammenkoblede vanntankene, opp langs veggen og deretter på tvers over pottene. Over hver potte er det installert en drypper som sørger for at det renner hyppige dråper med vann til toppen av den øverste potten. Før plantene plasseres i pottene sine, blir de plantet i en spesiallaget gro-pose. Denne gro-posen har en kapillæreffekt som både fordeler og holder på vannet best mulig. Målet når vi planlegger når plantene skal vannes er at jorden tørker ut mellom hver vanning. Gro-posene gjør at plantene ikke trenger å vannes like ofte, og plutselig har vi en plantevegg som er enda enklere å vedlikeholde. Når jorden her er gjennomvåt, renner vannet videre via et dreneringshull til potten under. Slik gjentas prosessen helt til alle plantene er gjennomvåte, og vannet renner tilbake i vanntankene og kan gjenbrukes. Dette gjør det mulig å vanne hele veggen samtidig, kun ved å vri på en bryter.


Når hele planteveggen vannes samtidig, er det essensielt at plantene i veggen har like behov for vanning, lys og temperatur. Vi bruker derfor hardføre, grønne planter i våre vegger som kan overleve under mange forskjellige forhold. Ja, disse plantene er hardføre, men vi prøver alltid å optimalisere leveforholdene til plantene for å optimalisere plantenes vekst og effekt. Plantene vi bruker oftest er Grønnrenne, Gullranke, Monstera Minima, Tradescantia Nanouk Monstera Adansonii og Philodendron White Measure. Så la oss nå ta en grundigere kikk på disse!Grønnrenne:

Grønnrenne, også kjent som Spider Plant, er en populær innendørs plante som er kjent for sin evne til å rense luften og for sine enkle, grasiøse blader.


Grønnrenne er en lavtvoksende plante som kan vokse opp til 30 cm høy og 30 cm bred. Bladene er langstrakte og grønne, og kan være enten ensfargede eller varierer i farger som grønt og hvitt. Grønnrennen er lett å ta vare på, og trives i godt drenerte potter og i lyse omgivelser. NB: Unngå direkte sollys! Planten krever minimal vanning, og bør holdes jevnt fuktig, men ikke våt.


En av de største fordelene med Grønnrennen er at det er en luftrensende plante. Den kan hjelpe med å fjerne giftstoffer fra luften, som formaldehyd og xylen, som kan finnes i byggematerialer og maling. Det er også kjent for å hjelpe til å redusere fuktighet og luftfuktighet i hjemmet.


Grønnrennen er også kjent for å produsere "barn" eller "avleggere" som vokser på stilker fra moderplanten. Disse kan lett skilles av og plantes for å skape nye planter. Dette gjør det enkelt å dele og formere planten.
Gullranke:

Gullranke, også kjent som Epipremnum aureum eller Devil's Ivy, er en vakker og hardfør plante som er perfekt for å tilføre litt grønt til hjemmet ditt. Denne planten trives i et bredt spekter av lysforhold, fra delvis skygge til direkte sollys, og kan vokse i et bredt spekter av temperaturforhold. Gullranken er også kjent for sin evne til å filtrere luft, noe som gjør den til en flott plante å ha i hjemmet ditt.