top of page

9 ofte stilte spørsmål om plantevegg

Oppdatert: 15. nov. 2023


Levende plantevegger er et relativt nytt produkt, noe som fører til en rekke spørsmål. Her har vi samlet ni spørsmål vi ofte får om Greenspot sine plantevegger.


HVOR STOR KAN EN PLANTEVEGG VÆRE?

Planteveggene fra Greenspot kommer i små moduler som settes sammen til én vegg, som gjør konstruksjonen fleksibel. Det er ingen begrensninger på størrelse eller fasong, så enten du vil ha en vegg som er stor, liten, høy, smal, eller alt imellom, så er det mulig.HVORDAN VANNES PLANTENE?

Alle veggene våre følger med et automatisk vanningssystem der man kun trenger å trykke på en bryter for å starte vanningssytemet. Vanningssystemet er satt sammen av vanntanker nederst med en pumpe i seg. Denne pumpen løfter vannet opp langs veggen, gjennom et filter og dermed på tvers over veggen. Over hver potte er det en drypper som drypper vann ned i øverste potte. Når øverste potte er gjennomvåt, renner vannet videre til neste. Når vannet har gått gjennom alle pottene samles det gjenværende vannet i tankene og kan brukes igjen. Se videoen under for en ytterligere forklaring!


HVA SKILLER EN PLANTEVEGG FRA ENKELTPLANTER?


Å spre enkeltplanter rundt i et rom kan være fint i seg selv, men våre plantevegger har plass til 32 enkeltplanter per kvadratmeter, som fører til at effekten plantene gir øker. Plantevegger er arealeffektive, og bidrar til et estetisk vakkert interiør. Vi anbefaler allikevel en kombinasjon av både plantevegger og enkeltplanter, som du kan se Frøken Dings har gjort på en strålende måte.


HVORDAN PÅVIRKES VEGGEN VÅR AV DETTE?

Når man setter opp en plantevegg er det uunngåelig med noen borehull i selve veggen i lokalet. Når det er sagt minimerer vi antall borehull ved å feste planteveggen på en separat plate, som vi igjen fester til hovedveggen.HVORDAN FOREGÅR VEDLIKEHOLDET?

Vi trimmer plantene, tørker støv, legger grunnlaget for at plantene ikke skal bli rammet av skadedyr, renser filteret, skifter vann, vasker tankene, gir plantene næring, snur plantene for optimale solforhold og tar en generell sjekk på vanningssystem og plantenes helse.

Til å begynne med kommer vi hyppig for å sørge for at plantene trives i sitt nye miljø. Etterhvert når plantene har tilpasset seg foregår vedlikeholdet hver tredje uke.HVILKE PLANTER BRUKER DERE I VEGGENE?

Vi liker å bruke planter etter kundens ønske dersom det lar seg gjøre. Vi lar alltid kundene være med i prosessen med å designe utformingen av veggen, enten det gjelder størrelse, fasong eller planter.

Dersom kunden ikke har noen spesifikke ønsker, anbefaler vi Monstera Minima, Boston Bregne, Philodendron White Measure, Gullranke, Monstera Adansonii, Grønnrenne, Tradescantia Nanouk og Philodendron Imperial Green.HVIS JEG FLYTTER, KAN JEG TA MED MEG DEN LEVENDE PLANTEVEGGEN?

Ja. En av fordelene med et modulært grønt veggsystem, spesielt et som bruker et pottesystem, er at du kan ta det med deg når du flytter. Dette er flott for familier som leier hjemmene sine, og som ikke ønsker å bruke tid, krefter og penger på et midlertidig prosjekt. Greenspot sine grønne vegger kan enkelt demonteres, transporteres og monteres igjen (plantene forholder seg intakt i pottene) på den nye veggen.ER DET MULIG Å BRUKE EN PLANTEVEGG SOM SKILLEVEGG?

Du må sette opp to system rygg mot rygg for å kunne få full effekt av grønt på begge sider, men ja, en levende grønn vegg kan være en fin måte å dele et rom på - spesielt et område med åpen planløsning som et kontor eller en restaurant.HVOR MYE LYS TRENGER EN LEVENDE PLANTEVEGG?

Hvor mye lys veggen trenger avhenger av plantene i den. Hvis den levende grønne veggen din skal være innendørs, må du velge planter som liker dårlige lysforhold. Hvis det absolutt ikke er naturlig lys i rommet, eller hvis du dyrker urter eller grønnsaker, må du inkludere et LED-lyssystem i oppsettet ditt. Å velge de riktige plantene for den levende grønne veggen din, avhengig av hvor den skal installeres, er avgjørende.

63 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page