top of page

9 ofte stilte spørsmål om plantevegger


Levende plantevegger er et relativt nytt produkt, noe som fører til en rekke spørsmål. Her har vi samlet ni spørsmål vi ofte får om Greenspot sine plantevegger.


HVOR STOR KAN EN PLANTEVEGG VÆRE?

Planteveggene fra Greenspot kommer i små moduler som settes sammen til én vegg, som gjør konstruksjonen fleksibel. Det er ingen begrensninger på størrelse eller fasong, så enten du vil ha en vegg som er stor, liten, høy, smal, eller alt imellom, så er det mulig.HVORDAN VANNES PLANTENE?

Alle veggene våre følger med et automatisk vanningssystem der man kun trenger å trykke på en bryter for å starte vanningssytemet. Vanningssystemet er satt sammen av vanntanker nederst med en pumpe i seg. Denne pumpen løfter vannet opp langs veggen, gjennom et filter og dermed på tvers over veggen. Over hver potte er det en drypper som drypper vann ned i øverste potte. Når øverste potte er gjennomvåt, renner vannet videre til neste. Når vannet har gått gjennom alle pottene samles det gjenværende vannet i tankene og kan brukes igjen. Se videoen under for en ytterligere forklaring!


HVA SKILLER EN PLANTEVEGG FRA ENKELTPLANTER?


Å spre enkeltplanter rundt i et rom kan være fint i seg selv, men våre plantevegger har plass til 32 enkeltplanter per kvadratmeter, som fører til at effekten plantene gir øker. Plantevegger er arealeffektive, og bidrar til et estetisk vakkert interiør. Vi anbefaler allikevel en kombinasjon av både plantevegger og enkeltplanter, som du kan se Frøken Dings har gjort på en strålende måte.


HVORDAN PÅVIRKES VEGGEN VÅR AV DETTE?

Når man setter opp en plantevegg er det uunngåelig med noen borehull i selve veggen i lokalet. Når det er sagt minimerer vi antall borehull ved å feste planteveggen på en separat plate, som vi igjen fester til hovedveggen.HVORDAN FOREGÅR VEDLIKEHOLDET?

Vi trimmer plantene, tørker støv, legger grunnlaget for at plantene ikke skal bli rammet av skadedyr, renser filteret, skifter vann, vasker tankene, gir plantene næring, snur plantene for optimale solforhold og tar en generell sjekk på vanningssystem og plantenes helse.

Til å begynne med kommer vi hyppig for å sørge for at plantene trives i sitt nye miljø.